RAW rajčatová polévka
RECEPT na výbornou nevařenou rajčatovou polévku.
Jelikož je sezóna rajčat, přidáváme rychlou polévku, kterou můžete použít i jako dip, jelikož je super hustá.
V tomto případě to chce opravdu kvalitní vysokorychlostní mixér, neboť rajčata se mixují celá a nekvalitní mixér nezvládne vymixovat rajčata se slupkami do hladka. 2l nádobu mixéru naplníte skoro do 3/4 rajčaty. Můžete i polovinu. Přidáte velkou hrst předem namočených kešu ořechů, sůl dle chuti, 2 lžíce lahůdkového droždí (doporučujeme od Bragg, který máme na eshopu) , šťáva z jednoho citrónu, 1-2 stroužky česneku (dle množství rajčat) a bylinky dle chuti (majoránka, bazalka, tymián.. ) Pro milovníky pikantních chutí je možné přidat i chilli.
Vše důkladně rozmixovat na hustou jemnou krémovou polévku.
Dobrou chuť.