RAW mrkvové sushi
Máte chuť na něco dobrého? Okuste raw mrkvové sushi. Netradiční, originální a velmi dobré!
Přísady:
- 1 šálek naklíčené cizrny
- 3 lžíce tahini
- 4 lžíce olivového oleje
- šťáva z ½ citrónu
- 2 stroužky rozetřeného česneku
- 1 lžička římského kmínu
- sůl
- chilli paprička
- 2 velké mrkve
- tamari k podávání
Na wasabi:
- 1 avokádo
- ½ šálku jemně nastrouhaného křenu
- 1 lžíce citrónové šťávy
- sůl a pepř dle chuti
Cizrnu namočíme do vody a alespoň tři dny necháme klíčit. Vodu však každý den vyměňujeme a cizrnu proplachujeme.
Na wasabi smícháme všechny suroviny a umixujeme na hladkou hmotu. Dochutíme.
Pak vhodíme do mixéru naklíčenou cizrnu a přidáme i ostatní suroviny. Promixujeme na hladkou směs a dochutíme. Mrkev naškrábeme na tenké pásky. Každý pásek potřeme asi lžičkou směsi, rozetřeme a zarolujeme. Na konci upevníme. Podáváme s tamari a wasabi krémem.