Nejlepší bramborový salát zdravě s domácí kešu majonézou
Bez kvalitního jídla by to na Vánoce rozhodně nešlo. Taková tradiční hostina se neobejde bez bramborového salátu, a proto dnes pro vás máme recept, jak si ho přichystat zdravě a stále chutně. Dozvíte se, jak si vyrobit svou vlastní kešu majonézu, oproti té klasické mnohem rychleji a snadněji. Kešu majonézu můžete využít i při jiných příležitostech jako vynikající dip k zelenině nebo masu. Nechte si chutnat!
Recept je sestaven na 6 porcí.
Na majonézu
- 100 g kešu natural
- 1 stroužek česneku
- himalájská sůl
- 1 PL citrónové šťávy
TIP: Pokud nejste fanoušci vlastnoručně vyráběné majonézy, máme pro vás zdravé majonézy už hotové! Jsou z avokáda nebo olivového oleje, který byl za studena lisovaný. Navíc splňují náš nejvyšší standard CLEAN LABEL.
Na salát
- 1200 g brambor
- zeleninová směs na bramborový salát
- 3 vejce
- petrželová nať
- himalájská sůl
Postup
- Kešu oříšky namočíme na 4 hodiny do vody.
- Jakmile jsou měkké, vložíme je do mixéru, společně s troškou vody, ve které se namáčely.
- Přidáme česnek, citrónovou šťávu a sůl.
- Mixujeme, dokud nedocílíme jemné, krémové struktury.
- Kešu majonézu zapracujeme do směsi brambor, vajec a zeleniny, promísíme, jemně osolíme, dozdobíme natí.
- Salát necháme na pár hodin odpočinout v lednici.