Čistý a přírodní protein: Proč vybrat hrachový protein od Nuzest?
Který protein si vybrat, abychom nezatěžovali tělo zbytečnou chemií? Jedním z hlavních faktorů, nad kterým máme možnost se před koupí jakéhokoliv doplňku stravy pozastavit je původ obsažených surovin a také to, jak je s nimi nakládáno. Ne vždy takové informace výrobce udává, a proto je vhodné se zamyslet, zda takovému výrobci stojí za to důvěřovat.
Každý z nás už slyšel o těch proteinových prášcích, které dodávají našemu tělu potřebné bílkoviny. Reklamy a recepty na nás útočí ze všech stran. Protein ze syrovátky, sóji, hrachu, hmyzu, z čehokoliv na co si jen vzpomeneme. Ale který protein si vybrat, abychom nezatěžovali tělo zbytečnou chemií?
Jedním z hlavních faktorů, nad kterým máme možnost se před koupí jakéhokoliv doplňku stravy pozastavit je původ obsažených surovin a také to, jak je s nimi nakládáno. Ne vždy takové informace výrobce udává, a proto je vhodné se zamyslet, zda takovému výrobci stojí za to důvěřovat.
Firma Nuzest, kterou jsme si v Puravia důkladně ověřili, dbá na kvalitu výroby svých produktů a podává detailní informace nejen o složení, ale i o procesu výroby a původu obsažených ingrediencí. Nuzest totiž pro výrobu svých proteinových prášků používá ty nejčistší pěstitelské a výrobní metody, a to již od sazenic až po zpracování výrobku.
Kde příběh těchto proteinových prášků Nuzest začíná? Právě tam, kde se původní ingredience pěstují...
Slunná zemědělská oblast, která je známá svými kvalitními půdami, čistým prostředím a udržitelnými postupy… to je oblast v severní Francii, kde je pěstován nejkvalitnější evropský hrách setý (Pisum sativum).
Věděli jste o tom, že hrách je klasifikován jako udržitelná plodina, protože spotřebovává méně půdy a vody než jiné rostlinné alternativy, a přidává životně důležité živiny, jako je dusík, zpět do půdy?
Hrášek ihned po sklizni putuje do Belgie, kde je následně zpracováván. Avšak během této cesty výrobci nezapomínají ani na životní prostředí a minimalizaci uhlíkové stopy, a převážejí hrách vodní přepravou.
V Belgii následně dochází ke zpracování hrášku soukromým rodinným podnikem Cosucra, který je považován za jednu z nejlepších firem na světě v izolaci bílkovin (získávání bílkovin z hrachu). Cosucra nejen že zanechává svým výrobním procesem nízkou uhlíkovou stopu, ale jejich proces zpracování je 100% udržitelný.
Klasický proces izolace, kterým je zpracována většina produktů zahrnuje vysoké teploty a chemikálie, které mohou následně zničit nutriční profil hrášku a denaturovat (poškodit) bílkoviny. Cosucra při izolaci nepoužívá žádná rozpouštědla, chemikálie ani vysoké teploty.
Výsledná lehká stravitelnost, vysoký obsah proteinů a biologická dostupnost všech živin jsou zajištěny šetrnou patentovanou extrakcí na bázi vody, která se podobá procesům klíčení a fermentaci. Tento šetrný proces tak zajišťuje mimo jiné i odstranění antinutričních látek (složky potravin, které snižují výživovou hodnotu potravin), jako je kyselina fytová, lektiny a inhibitory trypsinu, které se v ostatních produktech na trhu mohou vyskytovat.
A ani po dokončení procesu izolace Costura neplýtvá zbytky. Recykluje totiž veškerý zbývající materiál hrachu a použitou vodu a přemění je na biopalivo a krmivo pro zvířata.
Výsledkem tohoto dlouhého procesu je nejen vysoce kvalitní, jedinečný proteinový prášek, který je stravitelný a dobře se mísí s vodou, ale především si u můžeme být jisti, že obsažený hrášek prošel šetrným zpracováním, díky kterému přijmeme do svého těla mnoho živin a nutričních látek.
A proto nám teď nezbývá nic jiného, než přesvědčit o kvalitě a lahodné chuti i své chuťové pohárky :)
A pokud chcete doplnit mnoho deficitních živin, minerálů a vitamínů určitě se podívejte i na další výrobky od firmy Nuzest, o kterých se více dozvíte zde.