🔥SLEVA až 10 % na celou kategorii Hubnutí! Podrobnosti o akci najdete zde.
🚚 Doprava ZDARMA při nákupu nad 2 000 Kč!

Potraviny a stravování

Jezte duhu: Využijte antioxidanty v potravinách na maximum

Jezte duhu: Využijte antioxidanty v potravinách na maximum

Předčasné stárnutí, unavená imunita, únava, mozková mlha, vrásky... Umí se naše tělo bránit? Ano, s pomocí antioxidantů! Tito bojovníci vyráží do boje každý den, aby nás pomáhali chránili před volnými radikály a oxidačním stresem. Jak si na talíř poskládat co nejvíce přirozených antioxidantů a udrže...

Kurkuma a kurkumin – Objevte účinky zlatého antioxidantu

Kurkuma a kurkumin – Objevte účinky zlatého antioxidantu

Kurkuma, známá pro svou sytě žlutou barvu a bohatou chuť, byla po staletí využívána v tradičních kulturách nejen v kuchyni, ale také pro udržení celkového zdraví. Její hlavní aktivní složka, kurkumin, je dnes předmětem mnoha vědeckých výzkumů, především díky svým silným antioxidačním vlastnostem. An...

Co jsou to superpotraviny: jsou super nebo jde jen o marketing?

Co jsou to superpotraviny: jsou super nebo jde jen o marketing?

Vidíme, že superpotraviny upoutaly i vaši pozornost! Ještě, aby ne. Poslední dobou o superpotravinách mluví všichni okolo. Napadlo vás, proč (a jestli vůbec) jsou superpotraviny tak super? Jak je to s nimi doopravdy? Není to jen další trik, kterým se vám snažíme prodat drahé a moderní preparáty? Pro...

Co jsou vysoce zpracované potraviny a proč ohrožují mikrobiom?

Co jsou vysoce zpracované potraviny a proč ohrožují mikrobiom?

Věřili byste, že u některých lidí tvoří průmyslově zpracované potraviny až 60 % jídelníčku? Přestože balené pečivo, stánky s občerstvením i rychlohotovky šetří čas, mohou nepříjemně ovlivnit mikrobiom i slinivku kvůli náloži cukru a přídatných látek. Vysoce zpracované potraviny chápeme jako jakékol...

Kouřový bod a oleje vhodné a nevhodné pro smažení

Kouřový bod a oleje vhodné a nevhodné pro smažení

Kouřový bod je klíčovým faktorem při výběru oleje na smažení. Správný výběr oleje nejen ovlivňuje chuť a kvalitu jídla, ale má i zásadní vliv na zdraví. Co je kouřový bod? Jak ovlivňuje chuť jídla a zdraví? Které oleje jsou a nejsou vhodné pro smažení? Jaká jsou rizika smažení? Materiály kuch...

×