🚚 Doprava ZDARMA při nákupu nad 2 000 Kč!

Čokoláda hořká 67% s kokosem, 45 g - EDICIÓN NUEVA

Přidat k oblíbeným
Ochutnejte kokosovou delikatesu! Dokonalé souznění chutí v ručně vyráběné 67% hořké čokolády s ekvádorským kokosem. Sušený kokos je zapracovaný přímo do čokolády a vznikla tak lahodná kombinace chutí a vůní.
Značka:
Dostupnost
Možnosti doručení
Expirace:2026-02-27

Objednávky zadané do 13:30 odesíláme již tentýž den. Více info o doručení najdete v Možnostech doručení.

Skladem (9 ks) Možnosti doručení
107 Kč

Dostupné na prodejně:

Praha Štěrboholy
Čokoláda hořká 67% s kokosem, 45 g - EDICIÓN NUEVA
Hlavní obrázek
Loading...
CLEAN LABEL
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
CLEAN LABEL = čisté a funkční produkty
Produkty vybrané a garantované odborníky
Produkty vybrané a garantované odborníky
Expresní doručení a produkty skladem
Expresní doručení a produkty skladem
Specializovaná poradna ZDARMA
Specializovaná poradna ZDARMA

Hmotnost: 45 g

Složení: Kakaové boby, sušený kokos minimálně 20%, třtinová šťáva panela, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny minimálně 67%.

Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu. Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby bean to bar čokolády.

Čokoláda je vhodná také pro vegany.

  • Bez lepku.
  • Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
  • Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

O ČOKOLÁDÁCH

Cílem čokoládovny Troubelice je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snaží se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používají kvalitní suroviny, nejsou zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V čokoládách z Troubelic zachovávají kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje.

Příběh čokolády

Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Vyrobeno v ČR.
Čokoládám Troubelice byl udělen certifikát "Haná regionální produkt".

HANÁ regionální produkt

Doplňkové parametry

Značka:Čokoládovna Troubelice
Kategorie: Čokolády
EAN: 8594196850539
CLEAN LABEL: 1
Expirace: 2026-02-27
Vegetarian: 1
Dostupné - Praha Štěrboholy: 1
Expirace:2026-02-27

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Česká rodinná čokoládovna z Troubelic na Moravě nabízí ručně vyrobené produkty z kvalitních kakaových bobů přímo z plantáží Ekvádoru. K výrobě čokolády využívají pouze kakaové boby, kakaové máslo a panelu k doslazení. Produkty jsou nealkalizované, bez přidaných látek, konzervantů, sladidel, lepku a lecitinu.

Sledujte nás na našem Instagramu

🥣 Domácí semínkové krekry, které si zamiluje celá rodina 💚 Ideální jako zdravý snack k oblíbenému dipu 🥑 📌 Co potřebujete:...
📅 28.4. – Webinář ZDARMA: DOPLŇKY STRAVY: Opravdu je potřebujeme? A jak je užívat správně? 🌊 V záplavě doplňků stravy je...
🎨 Přírodní barvení velikonočních vajíček, které zvládnete i s dětmi – snadno, bez chemie a jen z toho, co máte doma v...
🧠 Dospělí potřebují pauzu stejně jako děti. Už jste slyšeli o NASA nap? 26 minut spánku po obědě dokáže s mozkem zázraky –...
🌿 Chcete mít doma zdravější prostředí a méně alergenů? Vyzkoušejte 5 jednoduchých tipů na efektivní úklid: 1️⃣ Prach...
🍫 Rychlý a zdravý čokoládový dezert do 5 minut? Ingredience: 🫘 1 balení silk tofu 🍫 90 g hořké čokolády 🤎 2 lžičky kakaa 🍁...
Cítíte se unavení nebo oteklí? 🌱 Zkuste rozhýbat svůj lymfatický systém! Masírujte hlavní lymfatické uzliny na krku, za...
📱 Kradou sociální sítě dětem štěstí? Odpoví psycholožka a specialistka na preventivní a funkční výživu Mgr. Veronika...
×