Jednoduchý recept na pistáciové RAW makronky s čokoládou
Pojďte si s námi zkusit "upéct" oblíbený francouzský dezert. Tento recept na RAW makronky zvládnete velice snadno a můžete se těšit na zaručeně povedený a vynikající výsledek! Hodí se jako dezert, kterým oslníte u jakékoliv příležitosti. Makronkám nikdo neodolá!
Na korpusy
- 1 1/4 šálku loupaných pistácií
- 1/3 šálku rozpuštěného kokosového oleje
- 1/3 šálku agáve nebo jiného sirupu dle vlastního výběru
- Špetka soli
Příprava
Pistácie rozmixujeme na mouku. Do velké mísy vložíme všechny suroviny a promícháme. Vzniklou hmotu zabalíme do folie a necháme odpočinout. Odleželou hmotu vyválíme a pomocí vykrajovátka vytvoříme tvary dle libosti.
Na krém
- ½ šálku syrových kešu oříšků
- ½ sálku mandlí
- 1 vanilkový lusk
- 2 lžíce agáve nebo jiného sirupu dle vlastního výběru
- 2 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
Příprava
Náplň připravíte tak, že suroviny vložíte do vysokorychlostního robotu a směs mixujete, dokud nebude hezky hladká. Polovinu koleček potřete asi 1-2 lžičkami náplně a přikryjete druhým kolečkem.
TIP pro vylepšení:
- Rozdělte si těsto na korpus na 2 poloviny a do jedné přidejte kakao. Makronky tak můžete mít dvoubarevné.
- Obalte půlku makronky v čokoládě a nechte zachladit.