Acaia - bio extra panenský olivový olej s citronem a oreganem, 250 ml
Obsah balení: 250 ml
Odrůda Kolovi se vyskytuje pouze na ostrově Lesbos. Tato vzácná odrůda není moc známá jak ve světě, tak ani v Řecku. Olivové stromky rostou převážně v hornatých oblastech, v nadmořské výšce 600 m, v půdě s vysokým obsahem břidlice, kde ani nevedou žádné silnice a sběrači se k nim dostanou pouze pěšky nebo na oslu. Proto se tyto olivy sbírají především ručně za pomoci přenosných mechanických sběračů.
Celkový obsah derivátů hydroxytyrosolu, tyrosolu a oleuropeinu, jak je popsán v právních předpisech EU 432/2012, je u vzorku s kódem HAD3, nad 250 mg/ kg, konkrétně je neuvěřitelně vysokých 660 mg/ kg. Vzorek proto patří do třídy olivových olejů, které chrání LDL cholesterol před oxidací, udržují vysoké hladiny HDL a chrání před kardiovaskulárními chorobami (EFSA, 2012).
Tato značka extra panenského olivového oleje obdržela mnoho mezinárodních cen pro svou jedinečnou chuť a konzistenci. Jedná se o absolutní špičku.
Na ostrově Lesbos je velmi suché klima s omezenými deštnými srážkami a tato odrůda se tomuto podnebí velmi dobře přizpůsobila. Stromy mají silné a početné kořeny, kterými se z půdy do plodů oliv dostávají unikátní živiny a dodávají olivám jejich finální neobyčejnou chuť.
V chuti je tento olivový olej velmi jemný, až krémový, vzadu však příjemně zemitý a pikantní, s ovocným aroma. Pokud bychom mohli slovně popsat jeho fantastickou chuť a vůni, zvolili bychom slova jako čerstvě posekaná tráva, bylinky a listí spojené s ořechy, tropickým ovocem a jablkem. Chuť ACAIA olivového oleje je nesrovnatelná s běžně dostupnými oleji na trhu a využijete ji jak ve studené, tak i v teplé kuchyni.
Ve studené kuchyni se tento olivový olej používá klasicky do salátů a zeleninových pokrmů, je úžasné jím lehce zakápnout kvalitní kozí nebo ovčí sýr, na Bruschettu, na dochucení apod. V teplé kuchyni je skvělý k nakládání masa a do marinád, kde svými vlastnostmi maso krásně zjemní, na zapékaný sýr či zeleninu, na Ratatouille, na zakápnutí těstovin, spolu s citrónem na ryby anebo jakékoliv smažené pokrmy (kouřový bod je 210°C - Acaia je extra panenský olivový olej vysoké kvality s nízkým pH). Dá se využít i při pečení slaných i sladkých pokrmů.
V letních zeleninových salátech doporučujeme kombinovat tento olej s mořskou solí. Kvalitní esenciální přísady jako je olivový olej a mořská sůl doslova vyzdvihnou chuť čerstvé zeleniny a zcela uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky.
Skladujte v chladu a suchu, ne na přímém slunci. Olivový olej ACAIA je chráněn před světlem díky láhvi vyrobené z černého skla.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Oleje |
---|---|
Atypická doprava: | 0 |
Bez cukru: | 1 |
Děti: | 0 |
Ženy: | 0 |
Muži: | 0 |
Těhotné a kojící: | 0 |
Novorozenci: | 0 |
Senioři: | 0 |
Sportovci: | 0 |
Dostupné na prodejně: | 0 |
Bez GMO: | 1 |
Bez lepku: | 0 |
Bez mléka: | 0 |
Bez plastu: | 0 |
Bez sóji: | 0 |
Bio: | 1 |
CLEAN LABEL: | 1 |
Doporučujeme: | 0 |
Expirace: | 2024-12-12 |
Gaps: | 0 |
Keto: | 0 |
Low carb: | 0 |
Pale: | 1 |
Paleo: | 1 |
Raw: | 1 |
Top produkty: | 0 |
Vegan: | 1 |
Vegetarian: | 1 |
Z celistvých potravin: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Společnost Acaia nabízí prémiové BIO potraviny z extra panenských ručně sbíraných oliv. Produkty jsou oceněné mezinárodními cenami nejen pro jejich vysokou kvalitu, ale také pro jejich ovocné aroma a mimořádnou robustní chuť.